de Lampenman

Meer over

De Lampenman gaat door het dagelijkse leven als Remco van den Burg. Woonachtig in Hoevelaken samen met mijn lieve vrouw Bianca en mijn twee prachtige kinderen Davi & Lizzy.
Meer over de Lampenman

Hoe het begon

Het is zo langzamerhand wel een uit de hand gelopen hobby. Het is begonnen in de zomer van 2018 met een antieke autolamp, een Delfts blauwe lamp, een treinlamp en inmiddels zie ik overal een lamp in.
Al snel werd ik door iemand de Lampenman genoemd en deze naam is blijven hangen.

Sinds die tijd heb ik al vele lampen gerestaureerd en gecreëerd. Bij restauratie zal ik ten alle tijde proberen om lampen en lantaarns in originele staat te houden of hier naartoe terug te brengen. Ook probeer ik van elke lamp en lantaarn welke ik door mijn handen krijg de fabrikant, het gebruik en de historie te achterhalen.

Mijn voorkeur gaat uit naar bedrijfsmatig en/of beroepsmatig gebruikte lampen en lantaarns van de eerste helft van de 20e eeuw. Hieronder vallen ook oude scheepslampen, trein- en seinlampen en fietslampen.

Het liefste koop ik ook lampen waarvan ik geen idee heb hoe en/of waar ze gebruikt zijn en ga nadien op zoek naar naar de historie.

Daarnaast creëer ik graag lampen van wat er voor handen is of waar om gevraagd wordt, dit voornamelijk in opdracht. Zoekt u een lamp met een thema passend bij uw bedrijf, beroep, hobby of interesse, neem dan vooral contact op. Mogelijk leidt dit weer tot een hele bijzondere lamp

De website is oorspronkelijk ontstaan uit de behoefte om de historie van Industria Rotterdam online beschikbaar te stellen, maar is inmiddels uitgegroeid tot een uitgebreide site over Industria Rotterdam,  scheepslampen en andere lampen welke ik door mijn handen heb gehad.

Deze website was niet mogelijk geweest zonder mijn neef, Randy Leerentveld, die uitstekend werk heeft verricht om een schitterende website neer te zetten. Dus wanneer u op zoek bent naar iemand voor een mooie website, laat het dan weten!

Contact

Neem vooral contact met me op wanneer…

Informatie

Wanneer u zelf een bijzondere lamp heeft waar u meer over wilt weten.

In- en verkoop

Wanneer u lampen wilt kopen of verkopen.

Maatwerk

Wanneer u op zoek bent naar een maatwerk lamp.

Tot snel!

Heb je al eens mijn portfolio bekeken?