Stormlantaarn olie en stormlamp olie

Welke olie gebruiken bij een stormlantaarn?
Toevoegen van gezuiverde petroleum in een stormlantaarn
Toevoegen van gezuiverde petroleum in een stormlantaarn

Welke olie gebruiken bij een stormlantaarn?

Ik krijg af en toe de vraag welke olie het beste geschikt is voor een stormlantaarn en/of stormlamp. Op deze pagina geef ik u advies.

De meest voorkomende brandstoffen

Er zijn veel verschillende soorten brandstoffen voor een stormlamp verkrijgbaar. Veel mensen kiezen voor lampenolie, voornamelijk omdat deze het makkelijkste verkrijgbaar is. Ik raadt het gebruik van lampenolie af, dit geurt veel meer dan andere opties en vaak is (gekleurde) lampenolie niet zuiver en kan dus voor vervuiling in de stormlamp zorgen.

Ook is het absoluut niet aan te raden om alcohol of benzine te gebruiken, dit is erg brandgevaarlijk en de dampen die hier vanaf komen zijn niet gezond, niet doen dus.

De beste brandstof voor je stormlantaarn of stormlamp

De beste ervaringen heb ik met zuivere petroleum, deze is erg schoon en er komt bij ontbranding weinig geur vanaf. Zuivere petroleum is goed verkrijgbaar, zelf bestel ik deze mee als ik onderdelen voor stormlampen nodig heb, dit bestel ik op de site www.olielampen.nl
Hier is de petroleum prijstechnisch gunstig en daarnaast zijn hier nog veel meer onderdelen voor stormlampen en olielampen te krijgen.

Een andere goede optie is paraffine olie, maar deze ligt qua prijs een stuk hoger.

Onaangename geur bij een gebruikte stormlantaarn?

Wanneer u een gebruikte stormlamp hebt gekocht, vervang dan ook altijd de lont, dit kan heel erg schelen in de geur die er vanaf komt.

Meer over stormlampen en stormlantaarns

Wilt u meer weten over stormlampen en stormlantaarns?
Kijk dan ook eens op mijn pagina met meer informatie over de lampen, soorten lampen, fabrikanten/merken en wat te doen in het geval van roest.

Heeft u vragen en/of opmerkingen? Neem dan contact op.